Özbekistan Uçak Bileti
Anasayfa Özbekistan Uçak Bileti

Özbekistan Uçak Bileti

ÖZBEKİSTAN UÇAK BİLETİ

Özbekistan Uçak Bileti

En ucuz Özbekistan uçak bileti satın almak ve Özbekistan uçak bileti rezervasyonu yapmak artık çok kolay. www.ozbekistanhavayolu.com web sitemizde yer alan uçak bileti arama motorunda Özbekistan Uçak Bileti yazarak iki adım da Özbekistan uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz. Gün ve ay içinde Özbekistan  en uygun uçak biletlerini bulabilir ve kolaylık Özbekistan uçak biletinizi satın alaabilirsiniz.

Özbekistan en uygun uçak biletleri hangi saat ve günler de olduğunu öğrenmek için sefer listesinde ileri ve geri seçenekleri ile detaylı Özbekistan uçak bileti araması yapabilirsiniz.  En uygun Özbekistan uçak seferleri ve en ucuz Özbekistan Havaalanı biletleri ekranınızda listelenir. Pratik ve hızlı bir şekilde Özbekistan bilet satın alma işlemine geçebilirsiniz. 

Özbekistan Uçak Bileti seçeneklerini listeleyip yolcu sayısını belirledikten sonra Özbekistan uçak biletinizi kredi kartı yada para kartı ile 3D güvenli alışveriş yöntemi ile satın alabilirsiniz. Kredi kartı ile alışverişlerde peşin fiyatına taksit seçenekleri sunulmaktadır. Yolcularımızın güvenliği açısından web sitemizden 3D’siz alışveriş yapılmamaktadır. Özbekistan uçak bileti satın aldıktan sonra mail adresinize Özbekistan uçak bileti detayları iletilecektir. Ayrıca cep telefonunuza da sms olarak Özbekistan uçuş detayları gönderilecektir. 

Özbekistan uçak biletini telefonla satın almak isteyen yolcularımız 7 gün 24 saat 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu ücretsiz çağrı merkezi telefonunu arayarak işlemlerini yaptırabilirler.

Orta Asyan'nın Tacı Özbekistan

Özbekistan, İpek Yolu’nun en önemli yerlerinden biridir. Resmi adı Özbekistan Cumhuriyeti olan bu ülke Orta Asya’da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinden çıkarak bağımsızlığını kazanmıştır. Bağımsız yedi Türk devletlerinden biri olan Özbekistan TÜRKSOY’a bağlıdır. Ülkenin başkenti olan Taşkent Rusya döneminde Moskova ve San Petersburg’dan sonra en büyük şehirlerinden biriydi günümüzde Orta Asya’nın en büyük başkentidir.

 

Özbekistan’ın denize kıyısı yoktur fakat Sirderya(Seyhun) ve Amuderya (Ceyhun) en önemli iki nehridir. Ülkenin en büyük gölü Aral gölüdür, Karaderya, Surhanderya, Kaşkaderya  ve Narin deryaları da bulunur. Ayrıca Aral gölü dünyadaki en büyük dördüncü göldür. Kızıl Kum çölünde bulunan Muruntau altın madeni dünyanın en geniş alanına yayılan altın madenidir. Bu sebeple Özbekistan dünyanın dördüncü büyük altın üreticisi konumundadır. Uranyum rezervleri bakımından da zengin olan ülke Uranyum rezervi bakımından ise yedinci sırada yer alır. Ayrıca Özbekistan dünyada pamuk üreticileri arasında beşinci sırada yer alır ve 100’ün üzerinde pamuk çeşidi vardır.

Doğal zenginliklerinden dolayı hızla gelişmiş olan Özbekistan Orta Asya ülkeleri arasında ilk metroya sahip olan ülkedir. Tarih boyunca Semerkand ve Buhara şehirleri ilmin ve kültürün merkezi olmayı başarmıştır. Biruni, Kadızade-i Rumi, Ali Şir Nevai, Gıyaseddin Cemşid Kaşi eş-Şirazi, Ubeydullah-ı Ahrar, Necmeddin-i Kübra yine bu şehirlerde  önemli alimler ve ilim adamları yetişmiştir. Ve Özbekistanlılar Nasteddin Hoca’yı Türkler kadar sahiplenirler.

Özbekistan Şehir ve Bölgeleri

Özbekistan’ın başkenti Taşkent şehridir. Ülkenin en büyük şehrinin olması yanı sıra bağımsız bir şehirdir. 12 il den oluşan Özbekistan 1 özerk cumhuriyet ve 1 bağımsız şehirden oluşur. Ayrıca nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık şehri Taşkent’tir. Karakalpakistan Cumhuriyeti Özbbekistan’ın batı kesiminde yer alan Özbekistan’a bağlı özerk cumhuriyeti yer alır.

 

Ülkenin en önemli şehirleri

  • Ürgeç
  • Nukus
  • Karşı
  • Hokand
  • Hive
  • Buhara
  • Semerkand
  • Andican
  • Fergana
  • Namangan

Özbekistan Nerededir?

Orta Asya ülkesi olan Özbekistan’ın güneyinde Afganistan ile Türkmenistan bulunurken doğusunda Kırgızistan ve Tacikistan, batısıyla kuzeyinde bulunan Kazakistan ile sınır komşusudur. Denize kıyısı bulunmayan ülkenin kuzey ve kuzeybatısında bulunan Aral Gölüne kıyısı vardır.

Özbekistan’a Ne Zaman Gidilir?

Karasal iklime sahip olan Özbekistan da kış ayları çok soğuk, yaz ayları ise çok sıcak geçmektedir. Bu sebeple ülkeyi gezmek için yaz veya kış ayları uygun değildir. Özbekistan seyahatlerinizde en uygun zaman bahar aylarıdır nisan-mayıs ve eylül-ekim arasında gidilmesi daha uygun olacaktır.

Özbekistan’a Nasıl Gidilir?

Özbekistan’a gitmek için Türkiye’den Taşkent’e direkt ve aktarmalı uçuşları her gün bulmak mümkündür. İstanbuldan Türk Hava Yolları(THY), Uzbekistan Airway(Özbekistan Havayolları) firmaları ile direkt Taşkent uçuşları bulunmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık olarak 4 saat 35 dakika civarındadır. Aktarmalı uçuşlarda Türkiye’nin her şehrinden seferler yapılmaktadır.

Özbekistan Kısa Tarihi

Orta Asya’da ilk Özbek Hakimiyeti 16.yy başında Semerkant’taki son Timur hanedanını yenerek Maveraunnehir’de kendi devletini kuran Muhammed Şeybani Han ile başlamıştır. 18. Yüzyıla kadar sürek bu hakimiyet yerini aynı yörede kurulan Hive ve Hokand Hanlıklarıyla Buhara Emirliği’ne bırakmıştır. 1867’de ilk hakimiyeti Çarlık Rusya bölgesinde merkez Taşkent olan Türkistan Genel Valiliği’nin kurulmasıyla başlamıştır. On yıl içinde Hokand Hanlığı’nın Fergana’da kalan son topraklarının da ele geçirilmesiyle de tamamlanmıştır.

1 kasım 1917’de Bolşevikler Taşkent’e girip egemenliklerini ilan etmiş ve 1924 yılında da bugünkü Özbekistan topraklarını içine alan Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurulmuştur. Sovyetler Birliği’nin dağılması ile 31 Ağustos 1991’de Özbekistan Meclisi Müstakilliğinin ilanı kabul edilmiş 1 Eylül 1991 de Müstakillik Günü olarak anılmaya başlamıştır.

 

Özbekistan İklimi ve Hava Durumu

Açık denizlere kıyısı bulunmadığından şiddetli bir karasal iklime sahip Özbekistan kurak denilebilecek karasal iklime sahiptir. Yaz dönemlerinde ülkenin güney kısmı sıcak iken kuzey kısmı soğuk geçmektedir. Yaz aylarında sıcaklık 40 dereceye kadar çıkarken kış aylarında don ve yoğun kar yağışı görülür. Gece ve gündüz arasında ki sıcaklık farkı oldukça yüksektir. Ülke en fazla yağışı aralık ayında alırken en az yağışı Ağustos ayında alır.

Özbekistan Kültürü

Özbekistan’da Türkiye’den gelen gezginlere kardeş gözüyle bakılır ve hoşgörü ile karşılanır. Doppi adı verilen eskiden sadece erkekler giyse de günümüz de kadınlarında kullandığı bir başlık vardır. Her şehrin Doppi’si farklıdır. Bir erkeğin Doppi’sini düşürmesi ülkede çirkin ve ayıplanacak bir hareket olarak algılanır. Özbekistan’da erkekler ile kızların el sıkışması hoş karşılanmaz. Bu dikkat edilmesi gereken en önemli bilgiler arasındadır. Ayrıca erkeklerin el sıkışırken sol ellerini kullanması hakaret olarak kabul edilir. Erkekler kadınları elini kalbinin üstüne koyarak selamlar.

Özbekistan Mutfağı

Özbekistan mutfağında en önemli yere sahip yemek pilavdır. Ülkenin her şehrine özgü pilav çeşidi bulunur. Kimisinin pişirme şekli farklı iken kimisi malzeme olarak farklılıklar gösterir. Yapım teknikleriyle değişen pilav çeşitleri ile birlikte bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır. Pilavlara koyun eti dışında kazı eti denilen at eti, balık yada beyaz etler ile de yapılmaktadır. Pilav yapımında pirinç yerine diğer tahıl ürünleri de kullanılır. Ayvalı Pilav onlarca pilav çeşidinden sadece biridir.

27 Şubat 2018 Salı 13:07:31

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.